Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 16-04-1946


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ σ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----
Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
----

Συντάκτης μας ρώτησε το σ. Ζαχαριάδη για την ερμηνεία που δίνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι στην ομιλία του που έκανε στη Θεσσαλονίκη και πήρε την παρακάτω απάντηση:
«Την άλλη σχεδόν μέρα ύστερα απ' τις «εκλογές», ο νέος υπουργός των Εσωτερικών δήλωνε ότι η τάξη αποκαταστάθηκε αυτόματα σε ολόκληρη τη χώρα. Βρεθήκαν και εφημερίδες, όπως η γνωστή «Εστία», που υπερθεμάτισαν τον υπουργό των Εσωτερικών στον ισχυρισμό του αυτόν. Η πραγματικότητα όμως είναι απόλυτα αντίθετη. Ύστερα ακριβώς απ' τις «εκλογές» η μοναρχοφασιστική τρομοκρατία αποχαλινώθηκε κυριολεκτικά. Το καινούργιο που έχουμε εδώ είναι ότι την πρωτοβουλία την παίρνουν πια ανοιχτά τα κρατικά όργανα.
Κάτω απ' το φως αυτό θα πρέπει να δούμε και την προσπάθεια που κάνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι να διαστρεβλώσουν αυτά που είπα στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται για επανάσταση, ΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. Και είναι όχι μόνο φυσικό και απαραίτητο μα και επιβεβλημένο ο Λαός να αμυνθεί. Το αντίθετο θα σήμαινε αυτοκτονία.
Προχθές, Κυριακή, είχαμε πάλι στην πρωτεύουσα, στο Κατσιπόδι, μια καινούργια δολοφονία, απ' τις πιο άγριες και τις πιο χαρακτηριστικές για το μοναρχοφασισμό. Το θύμα ήταν ένας τίμιος λαϊκός αγωνιστής ο μηχανικός σε γκαράζ της Ούνρα Γιώργος Νικολάου.
Επιτρέπεται να αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυτή οι δημοκρατικοί πολίτες με σταυρωμένα τα χέρια; Φυσικά όχι. Ένα τέτοιο πράμα θάταν έγκλημα απέναντι στο Λαό, τη Λευτεριά, τη Δημοκρατία.
Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκαθαρισμένα: τη βασική ευθύνη τη φέρνουν οι Άγγλοι, η Κυβέρνηση, ο μοναρχοφασισμός. Αν δεν έχουμε και εφ' όσο δε θάχουμε μια ριζική, πραγματική βελτίωση στον τομέα αυτόν, δηλαδή ένα σταμάτημα στην τρομοκρατία και στις δολοφονίες, τότε ο Λαός θα αμύνεται και όταν είναι ανάγκη και με όλα τα μέσα, τα ίδια που χρησιμοποιούν οι δολοφόνοι.
Και φυσικά δε θα τον σταματήσει καμιά απειλή και καμιά διαστρέβλωση.
Στην Ελλάδα σήμερα χύνεται αίμα. Άγγλοι και μοναρχοφασισμός είναι εδώ οι μοναδικοί υπεύθυνοι. Και καθήκον του Λαού είναι να σταματήσει αυτός πια, με την Αυτοαμυνά του, την αιματοχυσία αυτή μια και το Κράτος όχι μόνο δεν τιμωρεί μα αντίθετα εμπνέει τους δολοφόνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: