Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 02-02-1946

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ Κ. ΜΠΕΒΙΝ

«...στον ελληνικό λαό δε μένει πάρα να παλέψει ακόμα πιο ενωμένα και αποφασιστικά για την εθνική Τιμή, Λευτεριά κι Ανεξαρτησία...»

Ο σ. Ζαχαριάδης απατώντας σ' ερωτήματα που του υπέβαλε χθες η «Ελεύθερη Ελλάδα» σχετικά με όσα είπε ο κ. Μπέβιν στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την αγγλική πολιτική στην Ελλάδα έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ο κ. Μπέβιν υπήρξε αξιοθρήνητος. Για να «στηριχθεί» βρήκε καταφύγιο μόνο στην πλαστογραφία. Στηρίχθηκε στην έκθεση του κ. Σιτρίν που οι Έλληνες εργάτες την κατακουρέλιασαν ψηφίζοντας κατά 90% τον ΕΡΓΑΣ στις εκλογές τους για τα συνδικάτα, παρ' όλο που οι εκλογές αυτές γίνηκαν κάτω απ' τη δολοφονική τρομοκρατία της Χ και των κρατικών οργάνων.

»Δεύτερο,ο κ. Μπέβιν στηρίχθηκε στις πλαστογραφημένες «δηλώσεις» μου προς την ανταποκρίτρια του «Μάντζεστερ Γκάρντιαν». Η κατάντια αυτή του Άγγλου υπουργού των Εξωτερικών, που μη έχοντας άλλες δυνατότητες, κατέληξε στα γνωστά τερτίπια της Ιντέλλιτζενς Σέρβις τον ξεγυμνώνουν ολότελα μπροστά στο λαό μας.

»Τρίτον, ο κ. Μπέβιν δε βρήκε λέξη να πει για τη μαυρομετωπίτικη και κρατική δολοφονική τρομοκρατία που οργιάζει, ενώ λύσσαξε κυριολεκτικά ενάντια στο ΕΑΜ και το ΚΚΕ. Για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο πιστοποιητικό υπέρ του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, απ' τη λύσσα αυτή του κ. Μπέβιν. Αυτή δείχνει πεντακάθαρα ποιος κρατά δουλωμένη αποικία του την Ελλάδα με τις μαυροκίτρινες ξιφολόγχες των μισθοφόρων του, ντόπιων και ξένων και ποιος παλεύει για την εθνική Τιμή, Λευτεριά και Ανεξαρτησία.

»Όσο για τον εξευτελισμό που παρουσίασε ο αντιπρόσωπος της ελληνικής κυβερνήσεως δεν χρειάζεται να πει κανένας λέξη. Ακολουθώντας τ' αχνάρια του αφέντη του κ. Μπέβιν χρησιμοποίησε κι αυτός τα γνωστά πλαστά ντοκουμέντα σχετικά με τον ερχομό των Άγγλων στην Ελλάδα.

»Είναι έξω από κάθε αμφιβολία το κέρδος για τη Δημοκρατία απ' τις δηλώσεις του κ. Μπέβιν: δείχνουν στον κάθε Έλληνα τι ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις, πλαστογραφίες χρησιμοποιεί ο αφέντης για να κρατά μια μικρή χώρα υποδουλωμένη. Ευχαριστούμε τον κ. Μπέβιν.

»Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι, όταν ένας χρησιμοποιεί τέτοια μέσα για να κρατήσει τη λεία του, στο λαό που είναι η λεία αυτή δεν μένει παρά να παλέψει ακόμα πιο ενωμένα και αποφασιστικά για την εθνική Τιμή, Λευτεριά και Ανεξαρτησία. Πρώτο αίτημα στη πάλη αυτή παραμένει : Να φύγουν οι Άγγλοι από την πατρίδα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: