Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24-01-1946

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Αν στην Ελλάδα, χώρα, υποτίθεται, κυρίαρχη, σύμμαχη και νικήτρια, βρίσκονται ακόμα στρατεύματα κατοχής – αγγλικά αυτή τη φορά – είναι γιατί η Αγγλία, που θέλει τη χώρα μας, όπως δήλωσε ο Άγγλος υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Μακ Νηλ, εξάρτημα στην αποικιακή της πολιτική, φοβάται το δημοκρατικό λαό της και δε θέλει τη δημοκρατική ομαλή εσωτερική της εξέλιξη. Και φοβάται το δημοκρατικό ελληνικό λαό, γιατί ξέρει πως ποτέ δε θα δεχθεί εσωτερικό καθεστώς που δε συμβιβάζεται με τη θέλησή του, με την αξιοπρέπεια του, με τη λευτεριά και ανεξαρτησία της πατρίδας του. Όμως η αντιδραστική και ιμπεριαλιστική Αγγλία δε θέλει ανεξάρτητη και λεύτερη Ελλάδα, γιατί αυτό δε συμβιβάζεται με τις αποικιακές επιδιώξεις της. Και επειδή ο ελληνικός λαός δεν ανέχθηκε ούτε θ' ανεχθεί αποικιακή μεταχείριση και αποικιακό καθεστώς στη χώρα του, η Αγγλία ψάχνει να βρει τους πράκτορες εκείνους που και στο παρελθόν ήταν και τώρα γίνονται πιστά όργανα και υποταχτικοί εκτελεστές των εντολών της. Τα όργανα αυτά είναι όλη η φάρα του Μαύρου Μετώπου, του μοναρχοφασιμού, των τεταρτοαυγουστιανών, του ΣΑΝ, Χ και Σίας και κάποιοι άλλοι ακόμα.

Συγκεντρώνεται, δηλαδή, η τυχοδιωκτική συμμορία των εκμεταλλευτών του λαού, που για να πετύχει στα ληστρικά της σχέδια δε διστάζει να καταφύγει και στον πιο έξαλλο τυχοδιωκτισμό και στη πιο μεγάλη αγυρτεία.

Αυτός ακριβώς ο τυχοδιωκτισμός και αυτή η αγυρτεία χαρακτηρίζουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της συμμορίας αυτής και αυτά την κάνουν επικίνδυνη και εχθρική απέναντι σε κάθε ομαλή δημοκρατική εσωτερική τακτοποίηση και εξέλιξη μα και άμεση και σοβαρή απειλή για τη βαλκανική και ευρωπαϊκή ειρήνη. Υπάρχει επίσημη καταγγελία Έλληνα αξιωματικού ότι οι σανίτες του Γενικού Επιτελείου ετοίμαζαν το καλοκαίρι εισβολή στην Αλβανία. Η μοναρχοφασιστική και μαυρομετωπίτικη «Βραδυνή» το διακήρυξε αυτό επίσημα από κύριο άρθρο της. Το ομολογούν επίσης έμμεσα και οι σανίτες του Γεν. Επιτελείου γιατί ενώ σκηνοθέτησαν δίκη για ν' αποδείξουν ότι είναι ανυπόστατη η καταγγελία που έκανε ενάντιά τους ο έντιμος Έλληνας αντισυνταγματάρχης δεν τολμούν, τέσσερις τώρα φορές, να παρουσιασθούν στο δικαστήριο σα μάρτυρες κατηγορίας.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η κυριαρχία του δωσιλογισμού και του Μαύρου Μετώπου στην Ελλάδα – κυριαρχία που επιβλήθηκε με την ένοπλη Αγγλική επέμβαση το Δεκέμβρη του 1944 ενάντια στη Δημοκρατική Ελλάδα – αποτελεί σοβαρό και άμεσο κίνδυνο για την ειρήνη. Αυτός φαίνεται ότι είναι και ο πιο σοβαρός λόγος για τη σοβιετική αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ενωμένων Εθνών σχετικά με την Ελλάδα.

Μα η σοβιετική αίτηση ενδιαφέρει το λαό μας από μια άλλη γι' αυτόν πρωταρχική και κυρίαρχη και βαρύνουσα πλευρά: από την πλευρά της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Γιατί αυτό το ζήτημα το βάζει ορθά – κοφτά, ωμά και αμείλικτα η σοβιετική αίτηση: Είναι η Ελλάδα χώρα λεύτερη και ανεξάρτητη, σύμμαχος και νικήτρια; Τότε πως δικαιολογείται η αγγλική κατοχή που ανάμεσα στ' άλλα είναι και η κύρια και βασική αίτια για την οικονομική μας κακοδαιμονία. (Και μόνο τα λεφτά μας, που οι Άγγλοι μας κατακρατάν και μας χρωστάν, αν μας τάδιναν πίσω δε θάχαμε ανάγκη από κανένα τους δάνειο και θα τα βγάζαμε μια χαρά πέρα).

Γιατί μας χρειάζονται οι 5-6 αγγλικές μεραρχίες στην Ελλάδα, (πάνω από εκατό χιλιάδες στρατός) και μάλιστα θωρακισμένες και μηχανοκίνητες; Και η κολοσσιαία αεροπορία τους; Και οι Ινδοί και οι Μαλαίσιοι; Και οι Άγγλοι κληρωτοί που τους φέρνουν εδώ για να τους γυμνάσουν; Γιατί τα θέλουμε όλα αυτά; Για την τάξη; Μα καμιά άλλη φορά στην Ελλάδα δεν επικρατούσε τόσο χάος και τόση αναρχία όση τώρα με την αγγλική κατοχή. Και οι 15 μήνες της κατοχής αυτής έχουν αποδείξει ότι οι αγγλικές μεραρχίες στην Ελλάδα, όπως και όλες οι οργανωτικές αγγλικές αποστολές, έναν προορισμό έχουν: να βοηθήσουν με όλα τα μέσα τις δυνάμεις της αναρχίας και του χάους, το μοναρχοφασισμό και το δωσιλογισμό, για να παρατείνουν και δυναμώσουν το χάος αυτό και την αναρχία. Γιατί αυτό είναι το αγγλικό «μυστικό», που σήμερα το ξέρουν και οι πέτρες: ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ. Οι Άγγλοι κάνουν όλα όσα περνούν απ' τα χέρια τους για να δημιουργούν το χάος, την αναρχία, τον εμφύλιο σπαραγμό στην Ελλάδα. Η τελευταία απόδειξη: στην τελευταία παλλαϊκή ειρηνική εαμική συγκέντρωση στο Βόλο παραβρέθηκαν ισχυρές αγγλικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Άγγλο Λίνακερ, οργανωτή στο Βόλο της χωροφυλακής. Το αποτέλεσμα ήταν να δολοφονηθούν 4 δημοκρατικοί πολίτες. Αν λείπαν απ' τη συγκέντρωση 'Αγγλοι και χωροφύλακες δε θα γινόταν απολύτως τίποτε. Αντίθετα στην Καλαμάτα δε βρέθηκε ούτε ένας απ' τους 100.000 Άγγλους – που υποτίθεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα για να τηρείται η τάξη – και οι μοναρχοφασίστες συμμορίτες της Χ οργίασαν και πλιατσικολόγησαν και σφάξαν και ρήμαξαν χωρίς να ιδρώσει το αυτί των «προστατών» μας Άγγλων. Μπορεί κανένας να φανταστεί τι θα κάναν οι Αγγλοι και δω και στην Αγγλία αν οι κουκουέδες φτιάναν και το ένα εκατοστό απ' αυτά κάνουν οι χίτες τις τελευταίες μέρες μόνο στην Καλαμάτα.

Έτσι έχουν τα πράματα. Δεν υπάρχει σήμερα ελληνική ανεξαρτησία. Και απ' τη σοβιετική αίτηση πρώτ' απ' όλα αυτή η πλευρά μας ενδιαφέρει. Γιατί θέτει το ζήτημα και σαν δίλημμα μπροστά στον κάθε Έλληνα, στο κάθε πολιτικό, στο κάθε κόμμα: Είτε υπέρ είτε εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο κόσμος του Μαύρου Μετώπου με όλους τους ποικιλόμορφους δορυφόρους του έχει πάρει κιόλας θέση από γενεές γενεών που υπάρχει η αντιλαϊκή αντίδραση στην Ελλάδα: πουλιόταν σε όλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Άγγλους κλπ και πουλά και την Ελλάδα φτάνει να γιομίσει τις τσέπες της. Αυτοί είναι οι προδότες της Ελλάδας γι' αυτό είναι και εχθροί της Δημοκρατίας. Γιατί η Δημοκρατία είναι πρώτ' απ' όλα λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία.

Και ενώ η θέση του Μαύρου Μετώπου είναι καθαρή, περίεργη, αν όχι κωμική, είναι η θέση του Δημοκρατικού Κέντρου και της Κυβέρνησης. Ο κ. Σοφούλης δηλώνει ότι η παρουσία των Άγγλων στην Ελλάδα έχει σύμφωνη την Κυβέρνηση. Αυτό δε λέει τίποτα ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Και όπως είναι γνωστό η Κυβέρνηση του κ. Σοφούλη, όχι μόνο αντιπροσωπευτική δεν είναι, μα δε στηρίζεται διόλου στο λαό. Η Κυβέρνηση του κ. Σοφούλη δε στηρίζεται παρά μονάχα στην εύνοια του Λονδίνου. Και γι' αυτό ακριβώς, στο ζήτημα που μας απασχολεί, η γνώμη της Κυβέρνησης βαραίνει λιγότερο από κάθε άλλη.

Μα περίεργη είναι η θέση της Κυβέρνησης και για ότι άμεσα αφορά την εθνική ανεξαρτησία: Έχει διορισθεί απ' τους Άγγλους, δε μπορεί να μεταθέσει και ένα αστυφύλακα γιατί δεν το θέλει ο κ. Γουΐκαμ. Δε μπορεί να καταργήσει τη πράξη 59 γιατί δε συμφωνεί το Λονδίνο. Πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι και υπουργοί της δηλώνουν: «δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δε μας αφήνουν οι Άγγλοι» και όμως, παρ' όλ' αυτά έχει τη σοβαρότητα να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το κυρίαρχο και ανεξάρτητο ρωμέϊκο.

Μα η κατάσταση είναι πολύ τραγική ώστε δε μπορεί κανένας να γελάσει με την τέτοια κατάντια [των] «Ελλήνων» πολιτικών που ανέχονται τέτοιους και τόσους εξευτελισμούς και δεν πετάν την παραίτηση κατάμουτρα στους απρόσκλητους προστάτες μας.

Η όλη εσωτερική μας κατάσταση απ' το Δεκέμβρη του 1944 και δω βάζει σαν πρωταρχική πατριωτική ανάγκη τη διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Είναι η «λυδία λίθος» που πάνω της δοκιμάζεται ο γνήσιος είτε κάλπικος πατριωτισμός, το εθνικό αίσθημα είτε η πατριδοκαπηλία και αγυρτεία του κάθε Έλληνα και πρώτ' απ' όλα του κάθε Έλληνα πολιτικού. Το πρώτο, άμεσο και επιτακτικό αίτημα που προβάλει απ' τον κίνδυνο που διατρέχει η εθνική μας υπόσταση και ανεξαρτησία είναι: να φύγουν άμεσος οι Άγγλοι απ' την Ελλάδα για καλό δικό τους και της Αγγλίας και όλου του κόσμου. Ο λαός μας έδειξε με τους αγώνες του την ικανότητα και κατάκτησε με το αίμα του την ωριμότητα να κυβερνηθεί μόνος του και όπως θέλει.

Όσο για μας το ξαναδηλώνουμε: δεν υπάρχει πιο άγιο και ιερό απ' την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατική λευτεριά. Τα δυο αυτά είναι αδιαίρετα και αχώριστα. Όπως είναι αδιαίρετα και αχώριστα και απ' την εξωτερική ειρήνη και την εσωτερική ανασυγκρότηση και πρόοδο. Και τα ιερά και άγια αυτά θα τα υπερασπίσουμε και θα τα επιβάλλουμε με όλα τα μέσα. Ενάντια σε όλους που τα επιβουλεύονται απ' όποια πλευρά και αν παρουσιασθεί κίνδυνος. Προξενεί μονάχα αποτροπιασμό το θέαμα που παρουσιάζουν «Έλληνας», πωρωμένοι και πουλημένοι, που παρουσιάζονται σήμερα πιο Άγγλοι και απ' αυτούς ακόμα τους πραγματικούς Άγγλους, που βλέπουν ότι συμφέρον και τιμή για την Αγγλία είναι να ξεμπερδέψει δημοκρατικά και παστρικά με τη γάγγραινα που άνοιξαν οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της αντιδραστικής της ολιγαρχίας στη χώρα μας.

Ενάντια στους ψευτοέλληνες αυτούς, προδότες και εκμεταλλευτές, η πανελλαδική, παλλαϊκή ενότητα θα υπερασπίσει και θα κάνει σεβαστή την Εθνική Ανεξαρτησία και Λευτεριά της Ελλάδας.

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: