Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΑΟ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8-11-1945

Ο Σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΑΟ

Ο σ. Ζαχαριάδης, με τη ευκαιρία της επετείου του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, έστειλε το παρακάτω χαιρετιστήριο στον κρητικό λαό μέσον της κρητικής εφημερίδας «Κρήτη».

Αξιότιμο Διευθυντή κρητικής εφημερίδας «ΚΡΗΤΗ»

Ε ν τ α ύ θ α

Με τη ευκαιρία της επετείου του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, σας παρακαλώ να διαβιβάσετε στον ηρωϊκό κρητικό λαό τους πιο θερμούς μου χαιρετισμούς.

Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου είναι ο φωτεινός οδηγός που φωτίζει τον κρητικό λαό και ολόκληρο τον ελληνικό λαό στο δύσκολο δρόμο των θυσιών και αγώνων του για τη Λευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία, για τη δημοκρατία.

Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου δείχνει πόσο πολύτιμη είναι η θυσία για τα ζωτικά δίκαια ενός λαού ακόμα και όταν δεν έχει άμεσα τα αποτελέσματα, που επιδιώκει ο ίδιος ο λαός.

Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου στην εφετινή επέτειο μας ενθυμίζει πιο ζωηρά τον μισελληνικό ρόλο, που έπαιξε η τότε αντιδραστική αγγλική κυβέρνηση κοντά στην Πύλη για να κάνει το δράμα του ξεσηκωμένου κρητικού λαού τραγικότερο και να ματαιώσει την ένωση της αγωνιζόμενης Κρήτης με την Ελεύθερη Ελλάδα.

Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου καταδικάζει και συντρίβει στη συνείδηση όλων των Ελλήνων τη χωριστική κίνηση των ξένων πραχτόρων, που ξενόδουλα κηρύχνουν τελευταία τον αποχωρισμό της Κρήτης από την Ελλάδα.

Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου συνδέει αδιάρρηχτα με δεσμούς αίματος τον κρητικό λαό με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό στους κοινούς χθεσινούς και τωρινούς αγώνες για Λευτεριά, Δημοκρατία, για μια ενωμένη ευτυχισμένη Ελλάδα.

Μετά τιμής

Ν. Ζαχαριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: