Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 01-09-1945

«ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 31, (Του ανταποκριτη μας), ― Ο σ. Ζαχαριάδης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Λαϊκή Φωνή» με τον τίτλο «Γιατί απέχουμε από τις εκλογές» γράφει:

«Κηρύξαμε αποχή και δεν μετέχουμε στην ανασύνταξη των καταλόγων, γιατί γίνεται κάτω από συνθήκες που προετοιμάζουν και προμηνύουν πρωτοφανή πλαστογραφία της λαϊκής θέλησης». Τονίζοντας ότι η αποχή των εκλογέων από την έκδοση βιβλιαρίων φθάνει τα 80 – 90 %, υπογραμμίζει ότι αυτό δείχνει ότι δε μπορούν να γίνουν πραγματικές εκλογές, γιατί ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στον τρόπο και σ' αυτούς που προετοιμάζουν τις εκλογές».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Συνεχίζοντας τονίζει:

«Η προετοιμασία για τη διεξαγωγή εκλογών πρέπει να γίνει κάτω από λεύτερο δημοκρατικό καθεστώς και για νάμαστε πιο συγκεκριμένοι, λεύτερη προετοιμασία για διεξαγωγή εκλογών πάει να πει: Να μπορεί κάθε πολίτης σε κάθε χωριό, συνοικία, συνοικισμό να πει λεύτερα τη γνώμη του, χωρίς να του σπάνε το κεφάλι, να κουρεύουν τη γυναίκα του, ν' ατιμάζουν το κορίτσι του, να σκοτώνουν το γιο του. Να μπορεί κάθε κόμμα να στείλει αντιπροσώπους λεύτερα σε κάθε χωρίο ν' αναπτύσσει το πρόγραμμά του. Να μπορεί κάθε εφημερίδα να τυπώνεται και να κυκλοφορεί ανενόχλητα. Να μπορεί κάθε λαϊκή οργάνωση να έχει λέσχες και γραφεία. Ν' αποκατασταθεί η εργατική δημοκρατία στα εργατικά συνδικάτα, η ενδοσυνεταιριστική δημοκρατία στα χωριά, να εκλεγούν οι εργάτες και αγρότες στις οργανώσεις αυτούς που θέλει η πλειοψηφία. Να μπορεί η κάθε εαμική εφημερίδα να κάνει τη κριτική της χωρίς να δέχεται εκατοντάδες μηνύσεις από τους ταγματαλήτες της κατοχής. Να σταματήσει το αίσχος της δίωξης του Κινήματος Αντίστασης, να εξαφανιστεί το έκτρωμα του ΣΑΝ. Μόνο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση μπορεί ν' αλλάξει την κατάσταση και να κάνει λεύτερες δημοκρατικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: