Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ - Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ν' ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 04-09-1945

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ν' ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3. (Του ανταποκριτή μας). ― Ο σ. Ζαχαριάδης, σε άρθρο του στη «Λαϊκή Φωνή» με τον τίτλο «Να φύγει αμέσως ο Βούλγαρης», τονίζει:

«Ο Βαρβαρέτσος έπεσε γιατί δε μπορούσε να σταθεί. Και δε μπορούσε να σταθεί γιατί η δοσίλογη πλουτοκρατική ολιγαρχία μονάχα ένα οικονομικό πρόγραμμα μπορεί νάχει. Το ολοκληρωτικό χαντάκωμα του λαού και της χώρας. Γι' αυτό έπεσε ο Βαρβαρέτσος. Και θα πέσει και κάθε άλλος που θ' ακολουθήσει τ' αχνάρια του. Κάθε πλουτοκράτης υπουργός ένα πρόγραμμα θάχει. Να φορτώσει τα βάρη και τα σπασμένα στο λαό, να βγάλουν από την πλάτη του εκατομμύρια ντόπια και ξένα σκυλόψαρα».

Παρακάτω τονίζει: «Ο Βαρβαρέτσος έπεσε και μαζί του η νεοελληνική μεταδεκεμβριανή κρίση κερδίζει καινούργιο βάθος, πιο πυκνό σκοτάδι. Για ν' αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει ν' αλλάξει η ίδια. Αυτού βρίσκεται ο κόμπος και τη λύση την κρατάει ο λαός στα χέρια του. Όπως βασική αιτία για το πέσιμο του Βαρβαρέτσου ήταν το παλλαϊκό ξεσήκωμα, η πανελλαδική κατακραυγή ενάντια στο πρόγραμμα της οικονομικής σκλαβιάς.

ΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

» Έτσι το διώξιμο του Βούλγαρη μπορεί να είναι αποτέλεσμα μονάχα πειθαρχημένης και οργανωμένης λαϊκής πολιτικής πάλης. Ο λαϊκός αυτός αγώνας βασικό σύνθημα πρέπει νάχει: Αντιπροσωπευτική μαζί με το ΕΑΜ. Και να ξαπλώσει σε κάθε εργοστάσιο, χωριό, συνοικία, συνοικισμό, σπίτι, καλύβι, στρατώνα, καράβι. Μοναδική, ακατανίκητη, συντριπτική πρέπει νάναι η παλλαϊκή απαίτηση: Αντιπροσωπευτική. Ν' ακουστεί σ' όλες τις άκρες της Ελλάδας, στα πέρατα της γης».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας ο σ. Ζαχαριάδης γράφει ότι περνάμε κρίσιμες ώρες. «Η αντίδραση ετοιμάζεται για δυναμικές λύσεις. Η επανάληψη της 4ης Αυγούστου εμφανίζεται σα μοναδική σανίδα σωτηρίας της. Γελιέται όμως θανάσιμα. Ο λαός της χώρας στέκει έτοιμος στις πόλεις και στα χωριά. Σε κάθε πραξικόπημα θ' απαντήσει με όλα του τα μέσα, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τη ζωή του. Θα προστατεύσει με όλα του τα μέσα τις ελευθερίες του, θα στήσει μια ακόμα φορά τις ελευθερίες, θα σώσει μια ακόμα φορά την πατρίδα».

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Συνεχίζοντας τονίζει: «Την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση φέρνει ο εξωελληνικός παράγοντας που έριξε την Ελλάδα στην τραγική αιματηρή κατάσταση. Η Αγγλία των εργατικών έχει υποχρέωση τιμής ν' αποκαταστήσει την ησυχία και την ομαλότητα και μετά να φύγει με το κεφάλι ψηλά, για να διατηρήσει την εκτίμηση και το σεβασμό του μικρού μας λαού, που το ψυχικό και εθνικό του μεγαλείο περνά πολλούς γίγαντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: