Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 29-07-1945

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. σ. Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Συντάκτης μας ρώτησε το σ. Ζαχαριάδη για τις «μυστηριώδεις» κινήσεις που γίνονται για να πραγματοποιηθεί στα κρυφά μια κυβερνητική μεταβολή που δε θάλλαζε ουσιαστικά τη σημερινή κατάσταση. Ο σ. Ζαχαριάδης δήλωσε τα εξής:

«Είναι ολοφάνερο, ότι ορισμένοι κύκλοι απ' τους πολύ και απ' τους λίγο γνωστούς πολιτικούς και παραπολιτικολογούντες και κυρίως απ' αυτούς που είτε άμεσα είτε έμμεσα είναι υπεύθυνοι για την τραγική σημερινή κατάστασή μας, βιάζονται να πραγματοποιήσουν την λαϊκή παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Και θέλουν να παρουσιασθούν προσαρμοσμένοι στο καινούργιο κλίμα μπροστά στο νέο, όπως φαντάζονται, αφέντη.

Για μας ένα είναι ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να δεχθούμε μπαλώματα, με τη μορφή τέτοιων είτε αλλιώτικων ανασχηματισμών κτλ.

Εκείνο που χρειάζεται είναι: Να παραιτηθεί αμέσως η κυβέρνηση. Και την καινούργια να τη σχηματίσει ο πολιτικός εκείνος κόσμος, τα κόμματα εκείνα που δεν έχουν καμιά σχέση με το δοσιλογισμό, εκείνα που πρωτοστάτησαν και πήραν μέρος στην Αντίσταση και που αποκλείουν τις βίαιες εσωτερικές λύσεις και τον εξωτερικό ανεύθυνο τυχοδιωκτισμό.

Όσα μαγειρεύονται στα σκοτεινά, ούτε τα θέλει, ούτε θα τα δεχτεί ο Ελληνικός Λαός. Κατά τα άλλα παραμένουμε στη γνωστή μας θέση που αποβλέπει στο να διευκολύνει τον άμεσο σχηματισμό πολιτικής αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: