Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Λασπολογικές επιθέσεις ενάντια στο Νίκο Ζαχαριάδη για τη στάση του στο Νταχάου

Η λασπολογία σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη συνεχίζεται και μέσα απ' τις στήλες περιοδικών που έχουν αναλάβει εργολαβικά αυτό το έργο, όπως το περιοδικό "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ" (Γιάννενα) του ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΛΑΜΑ, το περιοδικό "ΤΟΤΕ.." (Αθήνα) με άρθρα του ΠΕΡΙΚΛΗ ΡΟΔΑΚΗ, κλπ. καθώς και άλλα αντιδραστικά περιοδικά και φασιστικά έντυπα.

Στο περιοδικό "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ" (Νο 50) δημοσιεύτηκε μια πρωτοφανούς αισχρότητας υποτιθέμενη "μαρτυρία"-λασπολογία κάποιου ονόματι ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ που βρέθηκε στο Νταχάου, η οποία στη συνέχεια αναδημοσιεύεται στο περιοδικό "ΤΟΤΕ. .." (Νο 26, Αθήνα 1986, σελ. 32-34) για να φτάσει σε διάφορα άλλα αντιδραστικά και φασιστικά έντυπα "ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", κλπ. Και στο γνωστό κομμουνιστοφάγο μοναρχοφασίστα στρατηγό Δ. ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ, υπερασπιστή των ΠΑΟτζίδων συνεργατών των κατακτητών, που η "μοίρα τον έφερε μόλις βγήκε από τη Σχολή Ευελπίδων αγωνιστή πρώτης γραμμής στο 10χρονο πόλεμο 1940-1950" (διάβαζε: υπηρέτη της ντόπιας αντιδραστικής αστικής τάξης και των αγγλο-αμερικάνων ιμπεριαλιστών και ενάντια στο λαό).

Ο κομμουνιστοφάγος στρατηγός, "άξιο" παιδί της τάξης του, αφού παραθέτει εκτεταμένα αποσπάσματα απ' τη δημοσιευμένη στο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ" βρωμερή λασπολογία του Γ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ σημειώνει: "Αν αυτά είναι αληθινά (και θα πρέπει νάναι, μια και τα αφηγείται συναγωνιστής ομοϊδεάτης και συνεξόριστος του Ζαχαριάδη), τότε τίποτε δεν μένει "όρθιο" στη συνηθισμένη λογική. Ο Νίκος Ζαχαριάδης τα "πήγαινε καλά" με όλους (Γερμανούς, Άγγλους, Αμερικανούς, και φυσικά Ρώσους). Και καλά με τους τρεις τελευταίους της συμμαχίας, αλλά όχι δα και με τους Γερμανούς... Οι Γερμανοί ήταν ο "Αξονας του Αξονα", ο αμείλικτος εχθρός των Αγγλο-Αμερικάνων-Ρώσων. Διερωτάται όμως κανείς πως είναι δυνατόν να μυθοπλάσει ο Γιάννης Παγκράτιος γεγονότα χαρακτηριστικά κι' αλλεπάλληλα;"!!! (Δ. ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ: "Ζαχαριάδης η αιματηρή τροχιά του στην Ελλάδα", σελ. 73). Και αλλού κουτοπόνηρα σημειώνει: "Δε μπορώ, λοιπόν, να υιοθετήσω τα κάπως τραβηγμένα του Καφτ Όστρικωφ, ούτε τα δυσκολοπίστευτα του συντρόφου του Νίκου Ζαχαριάδη Γιάννη Παγκρατίου. Τα παραθέτω απλώς και τα αφήνω στην κρίση του αναγνώστη"!!! (στο ίδιο σελ. 75-76).

Τέτοιου είδους βρωμερές λάσπες, τύπου Γιάννη Παγκρατίου, σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη δεν αποτόλμησαν ως τώρα να δημοσιεύσουν ούτε τα έντυπα των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών των "Κ"ΚΕ- Συνασπισμού, όμως "τολμά"(!) να τις δημοσιεύει το "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ" καινά τις υπερασπίζει ο αντιζαχαριαδικός εκδότης του περιοδικού "Στάλιν" (Νο 82, σελ. 19: "φημισμένος πολύγραφος συγγραφέας"!!!).

Να, λοιπόν, ποιες είναι οι "υπηρεσίες" που προσφέρουν στο κίνημα και στο λαό τα περιοδικά "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ"-"ΣΤΑΛΙΝ": ποτάμια λάσπης στο ηρωικό επαναστατικό σταλινικό ΚΚΕ και το γραμματέα του ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μετατρέπονται σε ωκεανούς κατάμαυρου πηχτού βούρκου απ' τους εκπροσώπους της αντιδραστικής αστικής τάξης τύπου Δ. Χονδροκούκη, κλπ., κλπ.

Όμως τις λασπολογίες σε βάρος του μεγάλου επαναστάτη Νίκου Ζαχαριάδη για τη στάση του στο Νταχάου διαψεύδουν οι μαρτυρίες συγκρατούμενών του, γερμανού κομμουνιστή Όσκαρ Χίνκελ ("ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ" Νο 72, 15-31 Οχτώβρη 1999) και του αντιστασιακού Βαγγέλη Παπανίκου ("Ο Νίκος Ζαχαριάδης στο Νταχάου"). Η αναφορά-τοποθέτηση αυτή της "ΚΙΝΗΣΗΣ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55" γίνεται για ιδεολογικο-πολιτικούς και ηθικούς λόγους, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας μα και για τους μελλοντικούς ιστορικούς ερευνητές του ελληνικού εργατικού κινήματος.

“Ανασύνταξη”, αρ. φύλ. 155, 1-15 Απρίλη 2003

Δεν υπάρχουν σχόλια: