Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 22-09-1945

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Πολυμελείς αντιπροσωπείες όλων των  κοινωνικών στρωμάτων χαιρετίζουν τον αρχηγό του Κ.Κ.Ε. - Οι αρχές απαγόρευσαν παράνομα τη συγκέντρωση

Ο κ. Γουναράκης οφείλει να άρει την απαγόρευση

ΠΑΤΡΑ, 21, (Του Διευθυντή μας), ― Η σημερινή μέρα στην Πάτρα υπήρξε μια ευκαιρία για να εκφρασθεί η παλλαϊκή αγάπη προς τον Αρχηγό του ΚΚΕ σ. Ν. Ζαχαριάδη. Από το πρωΐ, χιλιάδες άνθρωποι και εκατοντάδες πολυμελείς λαϊκές αντιπροσωπείες περνούσαν σε αδιάκοπο κύμα από τα γραφεία του ΕΑΜ, για να σφίξουν το χέρι του σ. Ζαχαριάδη.

Πέρασαν αντιπροσωπείες από όλα ανεξαιρέτως τα εργοστάσια, τις συνοικίες και τους εργατικούς συνδέσμους, αντιπροσωπείες δημοσίων υπαλλήλων, τραπεζιτικών όλων των κατηγοριών, δικηγόρων, φαρμακοποιών. Ήρθαν αγροτικές αντιπροσωπείες από τα κοντινά χωριά, περάσαν εκατοντάδες γυναίκες, ακόμα και με παιδιά στην αγκαλιά και εκατοντάδες νέοι, νέες, αλλά και γέροι και γριές.

Πλημμύρισαν το δωμάτιο από λουλούδια και γλυκίσματα. Ως αργά το βράδυ χθες συνεχιζόταν αυτό το λαϊκό ρεύμα, παρά την απογευματινή βροχή και παρά το γεγονός ότι η αστυνομία θέλησε δυο φόρες να θεωρήσει τις επισκέψεις αυτές σαν ... παράνομη συγκέντρωση !

Η αστυνομία αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει άδεια για συγκέντρωση, έστω και σε κλειστό χώρο, με τη δικαιολογία ότι δεν άρχισε ακόμη η .... προεκλογική περιοδεία !

Δεκάδες επιτροπών έκαμαν διαβήματα στις Αρχές για να χορηγηθεί η άδεια αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης ο κ. εισαγγελέας Πατρών αρνήθηκε την άδεια για επίσκεψη των Ζαχαριάδη και Καραγιώργη στους φυλακισμένους, παρά την επιμονή μιας επιτροπής δικηγόρων.

Ο σ. Ζαχαριάδης δέχθηκε τους δημοσιογράφους τεσσάρων πατρινών εφημερίδων και απάντησε στα ερωτήματά τους.

Κ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ διαμαρτυρήθηκε στον κ. υπουργό των Εσωτερικών για την απαγόρευση της συγκέντρωσης. Ο κ. υπουργός δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει σήμερα με τις αρχές και θα δώσει τις πρέπουσες διαταγές.

Ο κ. Γουναράκης οφείλει να διατάξει να χορηγηθεί η άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: