Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 25-09-1945

Το άλφα για μια οποιαδήποτε εσωτερική εξομάλυνση αποτελεί το κυβερνητικό. Και το βήτα είναι να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάμε για λεύτερες εκλογές. Σήμερα δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Γι' αυτό και την εσωτερική μας πολιτική κατάσταση, που για πρωταρχικό χαραχτηριστικό γνώρισμά της έχει την αχαλίνωτη τρομοκρατία της δεξιάς, μπορούμε να την προσδιορίσουμε σαν κατάσταση χάους και αναρχίας.

Την κύρια και βασική ευθύνη για την κατάσταση αυτή τη φέρνουν ο Αντιβασιλέας και ο πρωθυπουργός κ. Βούλγαρης, για να ονομάσουμε μόνο τους εσωελληνικούς παράγοντες.

Και όπως δείχνουν τα πράματα μέχρι τη στιγμή τούτη, Μακαριώτατος και Πρωθυπουργός πάνε να διατηρήσουν την τωρινή κυβερνητική κατάσταση για να διαιωνίσουν έτσι και το εσωτερικό χάος και αναρχία.

Αυτή είναι η επιταγή του Μαύρου Μετώπου, του ΣΑΝ, Χ και Σιας, που είναι όργανα του δωσιλογισμού, των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου και της λαϊκής εκμετάλλευσης.

Η στρατηγική επιδίωξη του Μαύρου Μετώπου είναι ξεκάθαρη: να διατηρήσει την κυβέρνηση Βούλγαρη στην εξουσία. Και η κυβέρνηση αυτή να κάνει εκλογές με τους γνωστούς κατάλογους της καλπιάς και της νοθείας για να επικρατήσει το Μαύρο Μέτωπο κατά το γνωστό χιτλεροκονδυλικό τρόπο 99,9 %. Τη στρατηγική του αυτή επιδίωξη το Μαύρο Μέτωπο πάει να την επιβάλει εφαρμόζοντας το γνωστό τακτικό ελιγμό που μέχρι σήμερα τόσες φορές έχει πετύχει στην παλιμβουλία και την αναποφασιστικότητα της δημοκρατικής δεξιάς: «Ν' αποδείξει», δηλαδή, ότι σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή καμιά άλλη κυβέρνηση εκτός απ' του Βούλγαρη.

Και πρέπει να επαναληφθεί εδώ ότι το κοινό ανακοινωθέν των κυβερνήσεων Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής, που αγνοεί κατ' αρχήν το σημερινό κυβερνητικό μας πρόβλημα, αποτελεί και μια ανοιχτή μεροληψία προς όφελος της τρομοκρατικής δεξιάς. Η δεξιά αυτή ξέχασε πάλι κάθε εθνική ντροπή και αξιοπρέπεια και δέχθηκε χειροκροτώντας την εξωελληνική αυτή επέμβαση στα εσωτερικά μας που τόσο κατάφωρα την ευνοεί.

Το ύψιστο ελληνικό συμφέρον απαιτεί σήμερα από το δημοκρατικό πολιτικό κόσμο στο σύνολό του μια μυαλωμένη αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργείται ύστερα από το συμμαχικό ανακοινωθέν και την επιστροφή του Αντιβασιλέα.

Έχουμε υποχρέωση ν' αποδείξουμε ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος που αναμφισβήτητα εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, μπορεί να δώσει στον τόπο σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση.

Το Κ.Κ.Ε. είναι έτοιμο να υποστηρίξει ανεπιφύλακτα και χωρίς να προβάλει καμιά προσωπική φιλοδοξία κάθε κυβέρνηση του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου που θα είχε τη θέληση να πάρει τα πιο στοιχειώδη μέτρα δημοκρατικής τάξης για να πάμε προς τις εκλογές εκείνες όπου όλοι οι εκλογείς της χώρας, χωρίς να εμποδίζονται απ' την τρομοκρατία, θα μπορούσαν να ψηφίσουν λεύτερα και να εκλέξουν αυτούς που θέλουν. Υποβάλλουμε τους πιο μετριόφρονες όρους που θα μπορούσαν ποτέ να προβληθούν.

Οι δημοκρατικοί ηγέτες φέρνουν σήμερα για μια ακόμα φορά σοβαρές ευθύνες. Μπορούν αν θέλουν να δώσουν μια δημοκρατική έντιμη λύση στο κυβερνητικό μας ζήτημα χωρίς να φύγουν για μια ακόμα φορά πανικόβλητοι μπροστά στην πρώτη πίεση απ' το εξωτερικό είτε στην πρώτη απειλή από το εσωτερικό.

Αν όμως η μοναρχική τρομοκρατική αντίδραση κατορθώσει να ματαιώσει και πάλι μια δημοκρατική λύση του κυβερνητικού ζητήματος, για το δημοκρατικό πολιτικό κόσμο δε μένει παρά ο δρόμος της αποχής απ' την εκλογική κωμωδία και πλαστογραφία. Μα και αυτού θα πρέπει νάμαστε θαρραλέοι και αποφασιστικοί. Γιατί κι εδώ κάθε ταλάντευση μόνο την αντίδραση του Μαύρου Μετώπου θα ωφελήσει.

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: