Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24-08-1945

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 23, (Του ανταποκριτή μας) ― Αύριο (σήμερα) στις 6 το απόγευμα θα γίνει παλλαϊκή συγκέντρωση στο στάδιο του «Ηρακλή». Θα μιλήσουν κατά σειρά οι συναγ. στρατηγός Γρηγοριανής, Πασσαλίδης, Γαβριηλίδης, Κύρκος και ο σ. Ζαχαριάδης. Την Κυριακή το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο συνοικισμό της Καλαμαριάς, όπου θα μιλήσουν ο σ. Παρτσαλίδης και ο συναγ. Γαβριηλίδης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνουν δυο συγκεντρώσεις, η μια στην Τούμπα, όπου θα μιλήσουν ο σ. Ζαχαριάδης και ο συναγ. Κύρκος και η άλλη στη Νεάπολη με ομιλητές το σ. Παρτσαλίδη και το συναγ. Γαβριηλίδη.

Σήμερα το μεσημέρι πήγαν στις Σέρρες, όπου μίλησαν σε λαϊκή συγκέντρωση ο σ. Παρτσαλίδης και ο συναγ. Κύρκος. Οι ηγέτες του ΕΑΜ, εκτός του σ. Ζαχαριάδη, θα μεταβούν στην Έδεσσα, Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη και Φλώρινα όπου θα μιλήσουν σε λαϊκές συγκεντρώσεις.

Ο σ. Ζαχαριάδης και οι άλλοι ηγέτες του ΕΑΜ δέχθηκαν και σήμερα όλη την ήμερα στα γραφεία του ΕΑΜ Μακεδονίας πολλές επιτροπές από την πόλη και την ύπαιθρο. Σε επιτροπή από διανοούμενες γυναίκες, που ανέπτυξε το ζήτημα της ψήφου των γυναικών, ο σ. Ζαχαριάδης είπε, ότι όχι μονάχα πρέπει να δοθεί στις γυναίκες απόλυτη πολίτικη ισοτιμία, αλλά αν διαμορφωθούν συνθήκες κατάλληλες που θα επιτρέψουν να πάρουμε μέρος στις εκλογές, ο Συνασπισμός του ΕΑΜ θα θέσει υποψηφιότητες και γυναικών, έτσι που να τεθεί από τα κάτω αποφασιστικά το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: