Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 06-06-1945

Το «Βήμα» της Κυριακής συνεχίζει την «καλόπιστη» συζήτησή του με τους κομμουνιστές. Και είναι, πραγματικά, λίγο αποκρουστικό όταν βλέπει κανείς τη φτώχεια και την κακομοιριά, την κατάπτωση που μπορεί να φτάσει μια σκέψη σαν θέλει να λέγεται δημοκρατική.

Αν το «Βήμα» θέλει ειλικρινά να συζητήσει πρέπει όταν κατηγορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για «κοινωνικές ανατροπές», για ψευτιές, για διαστρέβλωση γεγονότων, για εθνικές προδοσίες και για το ότι το Κ.Κ.Ε. «είναι μια πηγή ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ μέσα εις την χώραν» να το αποδείξει με πειστήρια. Αλλιώς είναι κ α κ ό π ι σ τ ο ι κ α ι σ υ κ ο φ ά ν τ ε ς. Πέρασε ο καιρός που ο καθένας κατασυκοφαντούσε το Κ.Κ.Ε. στην εφημερίδα του γιατί ήταν βέβαιος ότι η απάντηση των κομμουνιστών δε θάφτανε στον κύκλο των αναγνωστών της συκοφαντίας. Σήμερα και το «Βήμα» πρέπει να ξέρει ότι το Κ.Κ.Ε. έχει ανδρωθεί σε μια αποφασιστική πολιτική δύναμη στη χώρα μας και κάθε συκοφάντησή του είναι εθνική ζημιά, βλάφτει τη χώρα.

Το «Βήμα» πρέπει ν' αποδείξει ότι το Κ.Κ.Ε. απ' το 1918 που υπάρχει, ευθύνεται είτε έκανε έστω και ένα από τα κινήματα και τις ανατροπές που γεμίζουν την ιστορία μας μέχρι σήμερα.

Θέλει να του απαριθμήσουμε τα κινήματα αυτά; Και μπορεί να μας πει από πόσα έλειψε το ίδιο το «Βήμα»; Το Κ.Κ.Ε. δεν έκανε κ α μ ι ά ανατροπή. Το Κ.Κ.Ε. παλεύει να καταχτήσει την πλειοψηφία του λαού. Όταν την καταχτήσει θα πάρει την εξουσία. Τότε θ α τ η ν π ά ρ ε ι και κανένας δε θα μπορέσει να το εμποδίσει. Όχι όμως με κινήματα μα με τη λαϊκή θέληση. Αυτό ήταν και παραμένει από μιας αρχής μια απαραβίαστη δημοκρατική κομμουνιστική αρχή.

Το «Βήμα» μιλά ακόμα για εθνικές προδοσίες, για ψεύδη και πολλά άλλα και ακόμα για το ότι απομονώνεται και αποκλείεται απ' το λαό. Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πραγματικότητα είναι τούτη: Το Κ.Κ.Ε. όταν ιδρύθηκε το 1918 σα σοσιαλιστικό εργατικό κόμμα ήταν μια χούφτα από αγωνιστές και τίποτε άλλο. Από τότε έγινε ο στόχος κάθε αντίδρασης και σήμερα είναι ο στόχος και του «Βήματος». Το μοτίβο ήταν πάντα το ίδιο· Το Κ.Κ.Ε. είναι προδοτικό αντεθνικό ξενικό. Μα οι κατήγοροι πέφτουν εδώ σε μια συντριπτική γι' αυτούς αντίφαση που τους εκμηδενίζει. Η χούφτα του 1918 έγινε σήμερα όγκος τόσο μεγάλος που και οι εχθροί του ακόμα το αναγνωρίζουν σαν το πιο μεγάλο κόμμα στη χώρας. Και τώρα φτάνει το χτένι στον κόμπο.

Είτε και ο ελληνικός λαός που χαρίζει την εμπιστοσύνη του στο Κ.Κ.Ε. είναι προδοτικός, αντεθνικός κτλ, είτε συμβαίνει τ' αντίθετο. Ο ελληνικός λαός στα 28 αυτά χρόνια είδε και κατάλαβε που είναι η προδοσία και ο αντεθνισμός, εγκατέλειψε την προδοσία και τον αντεθνισμό και ήρθε προς το Κ.Κ.Ε. που το δοκίμασε μέσα σε άπειρη σειρά από αγώνες για το ψωμί και το δίκιο του και που σ' αυτούς λαός και Κ.Κ.Ε. πάλεψαν μαζί και δώσαν μαζί το αίμα τους. Έτσι η συμμαχία Κ.Κ.Ε. και λαού είναι συμμαχία αίματος που τίποτα πια δε μπορεί να τη σπάσει, ούτε ..........

Μα το «Βήμα» μιλά και για «πηγή ξένων επιρροών» και πέφτει το ίδιο πια σε μια γελοία αντίφαση. Στο ίδιο του άρθρο λίγο πιο πάνω μας φέρει σαν παράδειγμα για μίμηση τα Κ.Κ. της Αμερικής και της Γαλλίας. Μας λέει δηλαδή ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν τα δυο αυτά κόμματα. Δ η λ α δ ή ν α υ π ο σ τ ο ύ μ ε ξ ε ν ι κ ή ε π ι ρ ρ ο ή !! Για να μπορεί να μας κατηγορήσει αύριο ότι είμαστε «πηγή ξένων επιρροών» !

Μα το «Βήμα» παραπαίει. Ο κ. Λαμπράκης όμως πρέπει να ξέρει ότι όταν εμείς κατηγορήσουμε για προδοσίες, αντεθνισμούς και ξενικές επιρροές θα μπορέσουμε ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.

Μα το ζήτημα αυτό δε μας απασχολεί άμεσα. Σήμερα θέλουμε να συζητήσουμε καλόπιστα δημοκρατικά. Γελιέται το «Βήμα» αν νομίζει ότι με συκοφαντίες μπορεί να μειώσει και ν' απομονώσει το Κ.Κ.Ε. Την ιδέα αυτή πρέπει να την εγκαταλείψει. Και αν θέλει το καλό του τόπου και ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία θα πρέπει να παλέψει μαζί με το Κ.Κ.Ε. για τη Δημοκρατία. Γιατί σήμερα κάθε συκοφαντία κατά του Κ.Κ.Ε – το πρώτο κόμμα της χώρας – είναι μια συκοφαντία ενάντια στην Ελλάδα που δεν βλάφτει αυτόν που συκοφαντιέται μα ξεσκεπάζει μονάχα τον συκοφάντη.

Ν.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: