Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 02-06-1945

Ορισμένα άπλα και εξηγημένα, θα πίστευε κανένας, πράματα, αποχτάν μέσα σε καινούργιες συνθήκες καινούργιο νόημα και θα πρέπει να ξαναεξηγηθούν. Γιατί αυτό; Γιατί σε εποχές κρίσιμες και δημιουργικές οι παλιές αξίες χάνονται, χάνουν το παλιό τους νόημα, αποχτάν καινούργιο. Νέα προβλήματα προβάλλουν και ζητάν καινούργιες λύσεις.

Έτσι σήμερα ξαναμπαίνει το ερώτημα: Τι είναι πατριωτισμός; Τι πάει να πει πατριώτης; Ας πάρουμε έναν άνθρωπο του Λαού, έναν Έλληνα εργάτη είτε αγρότη και ας του βάλουμε τα ερωτήματα αυτά. Μια απάντηση θα πάρουμε: Πατριώτης Έλληνας είναι εκείνος που αγάπα και δουλεύει στο χώμα του, που πονά τον τόπο του, που θέλει το Λαό χαρούμενο, παραγωγικό. Πατριώτης Έλληνας είναι αυτός που παλεύει για να μη κλέβει το παράσιτο τον κόπο, τον ίδρωτα, τη δουλειά του εργαζόμενου. Αυτός που το δουλευτή του χεριού και το δημιουργό τον προοδευτικό του μυαλού, αυτούς, δηλαδή, που φτιάχνουν όλα όσα ο τόπος αυτός έχει σε υλικό και πνευματικό πλούτο, τους θεωρεί αφέντες και άρχοντες στον τόπο τους. Πατριώτης Έλληνας είναι αυτός που πολέμησε στα 1940, αυτός που θυσιάστηκε ανεπιφύλακτα στα 1941 – 1945 για να διώξει τον ξένο δυνάστη, για να μείνει η Ελλάδα ακέραιη, τίμια, απούλητη στους ξένους καταχτητές, αγνή. Έτσι πατριώτης Έλληνας είναι ο Ελληνικός Λαός, που θέλει μόνος του να διοικηθεί, χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις, που θέλει λαϊκή τάξη και ησυχία, παραγωγή και πρόοδο προς όφελος και καλό για το σύνολο. Είναι ο παραγωγικός Λαός που θέλει ειρήνη, που θέλει νάναι ενωμένος με όλα ταδέλφια του στο ίδιο κράτος μα που δεν έχει κανένα συμφέρον να μπλέξει σε τυχοδιωκτισμούς και να καταχτήσει ξένους Λαούς.

Αυτός ο πατριώτης δεν έχει όνομα, είναι ο άγνωστος πατριώτης γιατί είναι ο Λαός.

* * *

Μα υπάρχουν και άλλοι πατριώτες. Αλλά αυτοί έχουν «όνομα». Θέλετε να ακούστε μερικά; Ο ένας λέγεται Ιωάννης ... Ράλλης, πρωθυπουργός της προδοσίας στο χιτλερικό καθεστώς και τώρα ήρωας «δοσίλογος». Ο Ταβουλάρης, υπουργός των Εσωτερικών του Σ...μαναν που εκτέλεσε χιλιάδες Έλληνες γιατί σύμφερε στη Γερμανία. Και αυτός ήρωας και αυριανός αθώος.

Είναι τα παράσιτα της μαυραγοράς που πατριωτισμό τους έχουν τη λίρα. Είναι όλοι αυτοί που πουλάν τον τόπο γιατί δεν τους δένει μαζί του παρά μονάχα το κέρδος που έχουν απ' το πούλημα του. Είναι, δηλαδή, οι πατριδοκάπηλοι.

Αν έλειπαν οι αληθινοί πατριώτες, οι αγωνιστές κατά της χιτλερικής κατοχής και ο Ράλλης μπορούσε να φτιάσει αυτό που ήθελε, να κάνει, δηλαδή, την Ελλάδα χιτλερικό τσιφλίκι και να τη βάλει να πολεμήσει κατά των συμμάχων, αν έλειπαν, λοιπόν, οι αγωνιστές αυτοί, η Ελλάδα θάχανε ασφαλώς τη Μακεδονία και Θράκη και το Αρχιπέλαγος.

Το Ε.Α.Μ. και η πανελληνία αντίσταση με ντουφέκι και αίμα σώσαν την τιμή μας, σώσαν, δηλαδή, τη Μακεδονία και Θράκη και το Αρχιπέλαγος.

Και τι βλέπουμε τώρα; Τα όργανα που δημιούργησε ο Ράλλης για να συντρίψει το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, για να πουλήσει δηλαδή τη Μακεδονία και Θράκη και το Αρχιπέλαγος , τα ίδια αυτά όργανα δολοφονούν σήμερα αυτούς που σώσαν για την Ελλάδα τις επαρχίες αυτές !

Και έτσι ο Ράλλης και ο Αντών Τσαούς είναι οι πατριώτες και οι άλλοι είναι οι προδότες ! Ο Ράλλης αθωώνεται – ουσιαστικά – οι άλλοι δολοφονούνται καθημερινά. Και πρέπει να μη λένε και λέξη γιατί τότε είναι δυο φορές προδότες.

Μα είναι πολύ κουτοί αν θεωρούν τον ελληνικό Λαό τόσο κουτό για να καταπιεί το κουτόχορτο αυτό.

Αυτού γελιούνται. Οι Έλληνες είναι τόσο έξυπνοι για να ξεχωρίζουν τον εαυτό τους απ' τους πατριδοκάπηλους. Εδώ πια δε χωρεί σύγχυση. Ο Λαός ξέρει τι συμβαίνει. Θέλουν να τον παρασύρουν απ' τα ζωτικά του προβλήματα σε τυχοδιωκτισμούς. Μα δε θα πετύχουν. Ψύχραιμα και αποφασιστικά αγρυπνεί. Τις ελευθερίες του δε θ' αφήσει να του τις πνίξουν, μα θα τις ευρύνει. Δε θα αφήσει να τόνε διασπάσουν, να τόνε χωρίσουν. Με τον όγκο του θα επιβάλει τη δημοκρατική του θέληση. Θα παραμερίσει την αντίδραση και θα κερδίσει λεύτερο το πεδίο για Ενότητα – Τάξη – Ησυχία και Ανόρθωση.

Ν.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: