Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΛΑΣΚΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Κυριακή, 02-09-1945

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ 80-90 %

ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ

Η ΔΕΞΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΛΑΣΚΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1, (Του ανταποκριτή μας) ― Ο σ. Ζαχαριάδης έστειλε στον καθηγητή Λάσκυ, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος το ακόλουθο μήνυμα:

«Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ σε σας για μια ακόμα φορά. Στις 28 Αυγούστου στη Βέροια έγινε προμελετημένη επίθεση εναντίον των εαμικών αρχηγών και τραυματίστηκε σοβαρά ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Πασαλίδης. Χθες στη Κοζάνη, ο αξιωματικός που είχε αναλάβει να τηρήσει την τάξη, παρουσία του γεν. Διοικητή Δυτικής Μακεδονίας και επί κατοχής αρχηγού της προδοτικής ΠΑΟ Νάλτσα, του εισαγγελέα και του Στρατ. Διοικητή, επετέθηκε και κακοποίησε τον ηγέτη των αριστερών φιλελευθέρων στρατηγό Γρηγοριάδη. Ο στρατηγός είναι σοβαρά τραυματισμένος. Δυστυχώς και στις δυο περιπτώσεις πήραν μέρος, απαθείς μάρτυρες, Άγγλοι στρατιωτικοί διοικητές. Αντίθετα, στη Νάουσα, κάτω από την προσωπική εποπτεία Άγγλου ταγματάρχη η τάξη ήταν υποδειγματική. Στην Κοζάνη ο Νάλτσας δήλωσε ότι αν πάρει εντολή του υπουργείου Εσωτερικών δε θα επιτρέψει ν' ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα γραφεία του ΕΑΜ. Η τρομοκρατία συνεχίζεται αμείωτη σ' όλη τη χώρα. Στη Κατερίνη τον τελευταίο μήνα έγιναν 538 συλλήψεις μελών της ΕΠΟΝ. Ο ταγματασφαλίτης λοχίας Αρμάου, που παρέδιδε στους Γερμανούς Έλληνες επειδή έκρυβαν Άγγλους, συνεχίζει να κουρεύει δεκάδες γυναίκες και κορίτσια και να κάνει ασχημίες σε βάρος τους. Οι ελληνικές αρχές τον προστατεύουν και οι αγγλικές αρνήθηκαν να επέμβουν με τη δικαιολογία ότι ο Ζαχαριάδης ζητάει να φύγουν από την Ελλάδα. Ύστερ' απ' αυτό, υπέδειξα στις γυναίκες και τα κορίτσια της περιοχής, όπου οργιάζει ο Αρμάου, ν' αυτοδικήσουν, εξοντώνοντας τον βιαστή και την ηθική αυτουργία ο,τι συμβεί την αναλαμβάνω εγώ.

ΑΝΑΡΧΟΥΜΕΝΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Η Ελλάδα μοιάζει σήμερα μα αναρχούμενη ζούγκλα, εξαφανίζεται κάθε έννοια δημοκρατίας, πολιτικής, συνδικαλιστικής ελευθερίας. Παντοδύναμος είναι μόνο ο ΣΑΝ, που έχει την έδρα του στο Γεν. Επιτελείο Στρατού και έχει υποχείριό του και κυβέρνηση, αξιωματικούς μέλη ΣΑΝ, στρατό, χωροφυλακή, αστυνομία, δικαστικά μέλη ΣΑΝ, που επίσης οργανώνουν και κατευθύνουν την τρομοκρατία σε κάθε γωνιά της χώρας. Ο υφυπουργός των εσωτερικών Γεωργούλης μπροστά στην κατάσταση αυτή αναγκάσθηκε να παραιτηθεί. Οι προκλήσεις, η κατασυκοφάντηση της δημοκρατικής αριστεράς με κάθε είδους πλαστογραφία συνεχίζεται με όλα τα μέσα και με την ανοχή και την ενίσχυση της κυβέρνησης.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μήνες τώρα γίνεται συστηματικός εμπρησμός στα ελληνικά δάση όλης της χώρας. Η συκοφαντία ότι τους εμπρησμούς έκαναν κομμουνιστές ξεσκεπάστηκε. Παραμένει γεγονός ότι ο προσχεδιασμένος εμπρησμός στα δάση δείχνει τη μελετημένη προετοιμασία της δεξιάς για εμφύλιο πόλεμο και μαζικούς αντιλαϊκούς διωγμούς στα βουνά.

Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συγκεντρώνω ιδιαίτερα τη προσοχή σας στο παρακάτω σημείο: Γίνεται ολοένα έκδηλο ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο μοναρχοφασισμός παρουσιάζεται με τρομοκρατικές εκδηλώσεις, σαν να ενεργεί σε συμφωνία και με έγκριση του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας. Αυτό εκδηλώθηκε στη Βέροια με προκηρύξεις που κυκλοφόρησε. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό γίνεται με εντολή, προς όφελος των αντιδραστικών κύκλων της Αγγλίας, που έχουν κάθε συμφέρον να υποσκάψουν το Εργατικό Κόμμα παρουσιάζοντάς το ότι συνεργάζεται με το μοναρχοφασισμό στην Ελλάδα και ότι αποτυγχάνει η πολιτική του στην Ελλάδα.

Ως τα σήμερα, τα αποτελέσματα της εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, ύστερα από τη συνεχή παράταση των προθεσμιών, δείχνουν ότι η αποχή του λαού φθάνει 80-90 %. Στις εκλογές των γεωργικών συνεταιρισμών σ' ολόκληρη την Ελλάδα, παρά την τρομοκρατία, τις ομαδικές διαγραφές, τις ένοπλες τρομοκρατικές παρεμβάσεις των μοναρχοφασιστικών συμμοριών, θριαμβεύει το δημοκρατικό ψηφοδέλτιο. Η «αμνηστία» της κυβερνήσεως σκοπό είχε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και το εξωτερικό. Καμιά βελτίωση δεν παρουσιάζει η εσωτερική κατάσταση τις τελευταίες μέρες. Επαναλαμβάνω την παράκλησή μου να κατεβείτε προσωπικώς στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: