Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Γ. Της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30-06-1945

Το αγγλικό περιοδικό «Κάβαλκαντ» δημοσιεύει στο φύλλο της 28 Ιούνη πληροφορίες ότι «επιδιώκεται η ενσωμάτωσις της βουλγάρικης και ελληνικής Μακεδονίας, προς τον σκοπόν όπως δημιουργηθή “Μείζων Μακεδονία”, η οποία να αποτελέση τμήμα μιας μεγάλης ομοσπονδίας του Σλαβισμού εις την Βαλκανικήν Χερσόνησον». Πάνω στις δημοσιεύσεις αυτές και το θόρυβο που σηκώθηκε γύρω απ' αυτές το Π.Γ. Της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. δηλώνει:

  1. Το Κ.Κ.Ε. αποκρούει κατηγορηματικά και απόλυτα κάθε εδαφική αξίωση σε βάρος της Ελλάδας από οποιαδήποτε πλευρά και αν έρχεται. Το Κ.Κ.Ε. τονίζει το ιερό και απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων του 1940. Η υπεράσπιση των συνόρων αυτών είναι υπέρτατο καθήκον για κάθε Έλληνα πατριώτη.

  2. Το Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι από καμιά επίσημη πλευρά καμιάς βαλκανικής χώρας δεν διατυπωθήκαν εδαφικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας. Απεναντίας έχουν γίνει επίσημα και επανειλημμένα αντίθετες διαβεβαιώσεις.

  3. Το Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε κάνει προσεχτικό τον ελληνικό λαό απέναντι στους γνωστούς τυχοδιωκτικούς κύκλους του εσωτερικού, που με την υποστήριξη των γνωστών κύκλων της αντίδρασης απ' το εξωτερικό, για μοναδική τους αποστολή έχουν να διατηρούν στην Ελλάδα, και εσωτερικά και εξωτερικά, ατμόσφαιρα νευρικότητας , ταραχής, και ανησυχίας για να ψαρεύουν σε θολά νερά.

    Το Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε καταγγέλει στον ελληνικό λαό τους τυχοδιώκτες αυτούς της δεξιάς που οργανώνουν μια άμεση φασιστική ανατροπή στην Ελλάδα. Οι κύκλοι αυτοί ετοιμάζονται για δράση τώρα με τις αγγλικές εκλογές. Ο τυχοδιωκτισμός τους τους σπρώχνει στον παραλογισμό. «Αν χάσει ο Τσόρτσιλ τις εκλογές, πρέπει να τους προλάβουμε δημιουργώντας στην Ελλάδα τετελεσμένο γεγονός. Αν κερδίσει, τότε θα κάνουμε οτι θέλουμε». Έτσι σκέφτονται. Είναι πανέτοιμοι, εξοπλισμένοι. Και επιδιώκουν τώρα να παραστήσουν το Κ.Κ.Ε. σαν κόμμα αντεθνικό και προδοτικό, δημιουργούν ψεύτικο θόρυβο για εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος μας. Θέλουν έτσι να φτιάσουν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για πραξικοπηματικές επεμβάσεις «προς σωτηρίαν υψίστων εθνικών συμφερόντων από τον προδοτικόν κομμουνισμόν».

    Το Κ.Κ.Ε. αποκαλύπτει μια ακόμα φορά τις αντεθνικές αυτές ενέργειες των τυχοδιωκτών της δεξιάς, που βρίσκουν ανοχή και υποστήριξη από την κυβέρνηση και ορισμένους αγγλικούς κύκλους και που μας οδηγούν πάλι σε εθνικές καταστροφές.

  4. Το Κ.Κ.Ε. καταγγέλει στο λαό την προσπάθεια που γίνεται από ελληνικούς επίσημους και ανεπίσημους κύκλους και σύμφωνα με ξένες υποδείξεις, να παρουσιασθεί η Ελλάδα σαν αλληλεγγύη με την Τουρκία στο ζήτημα των Στενών, που μπαίνει σήμερα για συζήτηση μπροστά στους τρεις Μεγάλους.
    Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει πρώτ' απ' όλα τα δικά της συμφέροντα και όχι άλλων χωρών, που σε κρίσιμες στιγμές όχι μόνον την εγκατέλειψαν παρά τις ρητές συμμαχικές υποχρεώσεις τους, μα και συνεργάσθηκαν με τους εχθρούς της Γερμανοβούλγαρους φασίστες.

  5. Το Κ.Κ.Ε. διακηρύσσει ότι όλα τα επίμαχα βαλκανικά ζητήματα μπορεί και πρέπει να λυθούν ειρηνικά απ' τους βαλκανικούς λαούς και τις δημοκρατικές κυβερνήσεις μέσα στο πνεύμα μιας δημοκρατικής λαϊκής κατανόησης, συνεννόησης και συνεργασίας.

  6. Το Κ.Κ.Ε. συγκεντρώνει και πάλι την προσοχή του λαού πάνω στα άλυτα εσωτερικά προβλήματά του και την εσωτερική τρομοκρατική αναρχία. Απ' τα προβλήματα αυτά παν να τον αποσπάσουν με τους εξωτερικούς τυχοδιωκτισμούς των για να τα λύσουν όπως θέλουν σε βάρος του. Το Κ.Κ.Ε. καλεί το λαό να εντείνει ακόμα πιο πολύ τις προσπάθειες για να επικρατήσει και στην Ελλάδα μια ομαλή δημοκρατική τάξη και ησυχία.

    Το Κ.Κ.Ε. διακηρύσσει ακόμα μια φορά ότι αν ήθελαν ειλικρινά οι αγγλικές αρχές κατοχής η Ελλάδα θα ησύχαζε πραγματικά μέσα σε λίγες μέρες.

Αθήνα 29 Ιούνη 1945

Για το Π.Γ. της Κ.Ε. Του Κ.Κ.Ε.

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: