Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14-08-1945

Συνεχίζεται η μεταδεκεμβριανή νεοελληνική ιλαροτραγωδία. Η «ακομμάτιστη» κυβέρνηση του «Είμαι φασίστας και δε συζητώ» παραιτήθηκε και ύστερα από δυστοκία μεγάλη ο Μακαριώτατος «ώδινεν όρος και έτηκε μυν» . Ξαναέχουμε λοιπόν, τον κ. Βούλγαρη και το πρώτο παράξενο είναι τούτο δω: Ο κ. Βούλγαρης έφυγε γιατί δεν τον ήθελε ο πολιτικός κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού και ξανασχημάτισε κυβέρνηση με μόνη την υποστήριξη που έχει απ' τη μοναρχική φασιστική δεξιά. Έτσι θριάμβευσε και στην Ελλάδα η Γιάλτα !

Απ' την πρώτη στιγμή ύστερα απ' τις αγγλικές εκλογές ήταν γνωστό ότι ετοιμαζότανε η κωμωδία αυτή που ονομάστηκε κυβερνητική αλλαγή. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Όλη η κωμωδία ένα σκοπό είχε: να αποδείξει ότι στην Ελλάδα δε μπορεί σήμερα να σταθεί άλλη κυβέρνηση απ' του κ. Βούλγαρη! Αυτό το πράμα ήθελαν ν' αποδείξουν τόσο η εσωτερική αντίδραση, όσο και οι γνωστοί αντιδραστικοί κύκλοι του εξωτερικού. Όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν κάθε συμφέρο να διαιωνίζεται η εσωτερική μας ανωμαλία, πρώτο, γιατί φοβούνται την ετυμηγορία του Λαού. Και, δεύτερο, γιατί έτσι διαιωνίζεται και η δικαιολογία για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Το άλλο όμως παράξενο είναι ότι άθελά του σχηματίζει κανένας τη γνώμη ότι η πρωτοβουλία του κ. Σοφούλη, όπως έγινε, έχυσε νερό στο μύλο εκείνων που ήθελαν ν' αποδείξουν ότι άλλη λύση απ' το Βούλγαρη δε μπορεί να υπάρξει. Και έτσι και έγινε, ο καραβοτσακισμένος ναύαρχος ξαναπήρε το τιμόνι στο χέρι του.

Και επειδή «ούτε τη γνώση άλλαξε, ούτε και το μαλλί του» η βεβαιότητα είναι ότι, στην καλύτερη γι' αυτόν περίπτωση, θα τα καταφέρει το ίδιο κακά, ψυχρά και ανάποδα, όπως και τη πρώτη φορά.

Μα αυτή η λύση όχι μόνο αποτελεί μια βρισιά ενάντια στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Λαό. Είναι ταυτόχρονα και ενα εθνικό έγκλημα, γιατί κατοχυρώνει και ολοκληρώνει την απομόνωσή μας, σε μέρες μάλιστα που συνέρχεται στο Λονδίνο η πρώτη συνδιάσκεψη για το ζήτημα της ειρήνης με την Ιταλία. Και έρχεται και σε κατάφωρη αντίθεση και με το γράμμα του Άγγλου πρωθυπουργού κ. Άτλυ. Πράμα που δικαιώνει απόλυτα και τις πρώτες επιφυλάξεις μας : περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χώρα η Ελλάδα είναι ο τόπος που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες να εφαρμοστεί μια απόφαση. Όταν μάλιστα πρόκειται μια καλή για το Λαό δημοκρατική απόφαση να εφαρμοστεί από μια μοναρχοφασιστική παράταξη που ουσιαστικά αλωνίζει στον τόπο μας με κυβερνήτη τον πρωθυπουργό «Είμαι φασίστας και δε συζητώ» κ. Βούλγαρη.

Κάτι τέτοιες «μικρολεπτομέρειες» δε μπορεί και δεν πρέπει να τις ξεχνάμε. Ούτε εμείς οι κοινοί θνητοί, μα ούτε και πρωθυπουργοί σαν τον κ. Άτλυ, που σαν προϋπόθεση για την ομαλότητα υπόδειξε να εφαρμοστή πρώτ' απ' όλα η Βάρκιζα και να χτυπηθούν οι υπερβάσεις της δεξιάς. Μα ούτε το ένα ούτε το άλλο ανάφερε το Σάββατο στη ραδιοφωνική του ομιλία ο κ. Βούλγαρης, αντίθετα είναι γνωστό ότι η Βάρκιζα του κάθεται του κ. Ναυάρχου σαβούρα στο στομάχι και κάποτε του ξέφυγε ότι «δεν έπρεπε να γίνει και θα την καταργήσει» !

* * *

Αν τον κ. Βούλγαρη τον κρίνουμε απ' την περασμένη τετραμηνία του, η απόφαση είναι απόλυτα καταδικαστική: αποτυχία σε όλη τη γραμμή και 100 % για ότι αφορά το Λαό και την Ελλάδα και χειροκροτήματα μόνο απ' την πλευρά του Γκλύξμπουργκ, του δοσιλογισμού, του ΣΑΝ, του μεγαλομαυρογοριτισμού, της πλουτοκρατίας και της φασιστικής αντίδρασης. Αν τώρα, τον κρίνουμε απ' τις προγραμματικές του δηλώσεις, τότε το χαντάκωμα είναι τελειωτικό.

Ας αρχίσουμε απ' την αρχή: Η πρώτη κιόλας διαπίστωσή του ότι ο Μακαριότατος Αντιβασιλέας του ανέθεσε να ξανασχηματίσει κυβέρνηση «προς τον σκοπόν της δια δημοκρατικών και συνταγματικών μέσων αποκαταστάσεως της ομαλής πολίτικης ζωής» αποτελεί γρονθοπατινάδα και αυτοεξευτελισμό. Μόλις πριν από ένα μήνα τόσο ο κ. Βούλγαρης όσο και Μακαριότατος δήλωναν με στόμφο στους ξένους ανταποκριτές και το διαλαλούσαν σ' όλον τον κόσμο με τον ανεκδιήγητο εκείνο κ. Ζακηθινό ότι στην «Ελλάδα επικρατεί πλήρης τάξις και ησυχία». Και σήμερα ο κ. Βούλγαρης ξανασχηματίζει κυβέρνηση για ν' αποκαταστήσει την τάξη και ησυχία! Το ζήτημα είναι εύκολο: είτε τότε πραγματικά υπήρχε τάξη και ησυχία, όποτε σαν υπεύθυνος κυβερνήτης, αυτός είναι αίτια για τη σημερινή ανυπαρξία της. Κατά συνέπεια είναι ο πιο ανίκανος να την αποκαταστήσει. Είτε τότε δεν υπήρχε τάξη, οπότε αυτοαποκαλύπτεται ότι δεν έλεγε την αλήθεια στην ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη και δεν παρέχει καμιά απόλυτα εγγύηση ότι την τάξη που τότε δε μπόρεσε ν' αποκαταστήσει θα τη φτιάξει τώρα.

Φυσικά ζητάμε «ψύλλους στ' άχυρα» και πολύ ακεραιότητα και ακριβολογία από έναν Έλληνα πρωθυπουργό. Μα το «μικρό» αυτό παράδειγμα ένα πράμα πάει ν' αποδείξει: Ότι η καινούργια κυβέρνηση του κ. Βούλγαρη, παρά τα παχιά λόγια και τις ωραίες δηλώσεις, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και αποβλέπει στον ίδιο σκοπό με την πρώτη: να εξασφαλίσει τέτοια «τάξη και ομαλότητα» που θα δώσει τη δυνατότητα στο μοναρχοφασισμό, δοσιλογισμό και πλουτοκρατική εκμετάλλευση να συνεχίσουν και να στεφανώσουν τη δολοφονική ενάντια στο Λαό τρομοκρατία, με τόσο κάλπικες εκλογές, που θα τους επιτρέψουν να κολλήσουν τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια στο σβέρκο του Λαού και της Ελλάδας σαν αχόρταγη βδέλλα.

Αυτή είναι η ουσία και το μοναδικό δίδαγμα που βγαίνει για το Λαό τόσο απ' την ως τα σήμερα πολιτεία του κ. Βούλγαρη στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα, όσο κι απ' τις τελευταίες δηλώσεις του. Σ' αυτές ο κ. Βούλγαρης δικαιολογεί απόλυτα τη δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας και τα παίρνει και σήμερα υπό την προστασία του όταν δηλώνει χωρίς ντροπή ότι η εκτροπή του Κινήματος Αντίστασης επέτρεψε στον καταχτητή να χρησιμοποιήσει Έλληνες ενάντια σε Έλληνες! Ώστε το Κίνημα Αντίστασης φέρνει την ευθύνη για το ότι δημιουργήθηκαν τα τάγματα ασφαλείας ! Όταν εδώ προσθέσουμε και το ότι ο κ. Βούλγαρης δε λέει λέξη για τους δοσίλογους, τότε τα πράματα ξεκαθαρίζονται ακόμα περισσότερο: πρόκειται για κυβέρνηση που εκπροσωπεί και υπερασπίζει τα τάγματα ασφαλείας και τους δοσίλογους. Δε λέει λέξη για την τρομοκρατία και τα εγκλήματα της δεξιάς γιατί είναι κυβέρνηση της δεξιάς.

Μιλά για εκκαθάριση των υποδίκων για να συνεχίσει την καταδίωξη του Κινήματος Αντίστασης και το κουρέλιασμα της συμφωνίας της Βάρκιζας. Για να αρνηθεί τη γενική πολιτική αμνηστία για τους αγωνιστές της Αντίστασης και του Δεκέμβρη.

Βρίζει τον ηρωϊκό αγώνα του Δεκέμβρη σαν κίνημα της μειοψηφίας τη στιγμή που και αυτοί οι συντηρητικοί «Τάϊμς» του Λονδίνου παραδέχονται ανοιχτά ότι μόνο χάρη στην ένοπλη παρέμβαση της αγγλικής πολεμικής μηχανής κατόρθωσαν οι εγκληματίες της δεξιάς να επιβληθούν πάνω στην τεράστια πλειοψηφία του Λαού. Προχειρολογία, δημαγωγία και ανευθυνολογία δείχνει ο κ. Βούλγαρης όταν μιλά για τις εθνικές διεκδικήσεις, που είναι «ανεπιφυλάκτως αναγνωρισμένοι από τη διεθνή συνείδηση». Που το βρήκε αυτό ο κ. Βούλγαρης; Και του επιτρέπεται να εξαπατά τόσο ανεπιφυλάκτως τον ελληνικό Λαό, όταν η πολιτική της κυβέρνησης καλλιεργεί την εχθρότητα ενάντια στη Σοβιετική Ένωση; Επειδή όμως κάνει δημαγωγία και σε βάρος μας του δηλώνουμε επίσης ανεπιφυλάκτως και κατηγορηματικά: με την «εθνική» του πολιτική χαντακώματος της Ελλάδας και με την «εθνική» πολιτική της συγκέντρωσης του Μαύρου Μετώπου στο Κεντρικό που έγινε με την ενίσχυση της κυβέρνησης ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΧΕΣΗ.

Η εθνική μας πολιτική είναι απόλυτα αντίθετη με την πολιτική του κ. Βούλγαρη και του απαγορεύουμε στο σημείο αυτό να μιλά και εξ ονόματός μας κακοποιώντας την αλήθεια. Ο κ. Βούλγαρης μιλά και για την οικονομική του πολιτική. Η πράξη απόδειξε ότι τέτοια δεν υπάρχει. Τέτοια δεν υπήρξε. Υπάρχει μόνο ένα πρόχειρο, ανεδαφικό και αντεπιστημονικό κατασκεύασμα που για μοναδικό σκοπό έχει να αποτελειώσει οικονομικά το Λαό και να εξασφαλίσει ακόμα πιο πολύ τα δισεκατομμύρια των δοσιλόγων και πλουτοκρατών εκμεταλλευτών ντόπιων και ξένων. Η οικονομική πολιτική του κ. Βούλγαρη είναι απόλυτα αντιλαϊκή, εξαθλιώνει το Λαό, δηλαδή εξαθλιώνει την Ελλάδα και γι' αυτό είναι πέρα για πέρα αντεθνική.

Η κυβέρνηση Βούλγαρη αποτελεί μια πρόκληση και βρισιά ενάντια στο Λαό, την Ελλάδα, το συμμαχικό αγώνα, το Κίνημα Αντίστασης και τη Δημοκρατία.

Κυβερνά σήμερα με του δοσίλογους ! Χίτες, ΣΑΝ, εκμεταλλευτές και πλουτοκράτες ντόπιους και ξένους. Καλύπτει και προάγει το φασισμό. Ετοιμάζει μια πρωτοφανή πλαστογραφία και καλπονόθευση της θέλησης του Λαού. Θα πάει να κάνει φασιστικές εκλογές κατά το πρότυπο του Χίτλερ και του Κονδύλη. Είναι η κυβέρνηση της ανωμαλίας και της αναρχίας.

Γι' αυτό πρέπει να φύγει. Ας δώσει ο κ. Βούλγαρης τις ελευθερίες που υπόσχεται στις δηλώσεις του, και θα δει ότι με ειρηνικές και πειθαρχημένες συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα, η λαϊκή ετυμηγορία θάναι μια και μόνη:

— Φύγε Βούλγαρη! Αντιπροσωπευτική — Αμνηστία πολιτική γενική — Δημοκρατικές ελευθερίες — Λεύτερες εκλογές για Συνταχτική Συνέλευση με αναλογική — Λαϊκή Δημοκρατία

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: